Ugrás a menüre

Nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltató adatváltozásról szóló bejelentése

Kódszám

JEGYZ00643

Az ügy rövid leírása

A szolgáltató a hatósági nyilvántartásban szereplő adataiban bekövetkező változást nyolc napon belül bejelenti a jegyzőnek.

Ki jogosult az eljárásra?

Nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltató
_

Milyen adatokat kell megadni?

A nyilvántartásba vételre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni azzal, hogy csak a megváltozott adatokat kell feltüntetni, a megváltozott körülményekkel kapcsolatos mellékleteket kell csatolni.

Milyen iratok szükségesek?

A bejelentéshez csak a megváltozott körülményekkel kapcsolatos mellékleteket kell csatolni.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Illetékmentes.

Hol intézhetem el?

A települési önkormányzat jegyzője

Ügyintézés határideje

21 nap

Jogorvoslati lehetőség

Nincs.
(A bejelentés alapján a jegyző a nyilvántartásban átvezeti az adatváltozást, ez a nyilvántartásba történő bejegyzés határozatnak minősül, ez ellen van fellebbezés. )

_
_
_
_
_

Amit még érdemes tudni (GYIK)

Kérdés: Mennyi idő áll rendelkezésre a változások bejelentésére?
Válasz: A szolgáltató a hatósági nyilvántartásban szereplő adataiban bekövetkező változást nyolc napon belül köteles bejelenti a jegyzőnek.

Kérdés: Milyen igazolásokat kell benyújtani a változások bejelentésekor?
Válasz: A bejelentéshez csak a megváltozott körülményekkel kapcsolatos mellékleteket kell csatolni.

Fontosabb fogalmak

Nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely: az erre a célra épített vagy átalakított és az ekként minősített, illetve ekként nyilvántartásba vett üdültetési és ifjúsági turisztikai célú, továbbá hegyi menedék céljára szolgáló szálláshely.
Alkalmi szálláshely: a bivakszállás, a hegyi menedékházban kialakított szükségszállás
Rövid idejű tartózkodást biztosító szálláshely: nomád táborhely, hegyi menedékházból a kulcsosház és a matracszállás, a pihenőházból a vendégszállás
Átmeneti tartózkodást biztosító szálláshely: üdülő, gyermek- és ifjúsági tábor, hegyi menedékházból a turistaház, pihenőházból a munkásszállás, diákotthon, kollégium
Állandó felügyelet nélkül üzemelő szálláshely: a nomád táborhely, bivakszállás, hegyi menedékházból a kulcsosház, pihenőházból a vendégszállás.

Vonatkozó jogszabályok

a nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról szóló 173/2003. (X. 28.) Korm. rendelet 2. § (4) bekezdés, 3. §, 14. § (1) bekezdés, 14/A. § (9) bekezdés, 14/B. §, 14/C. §, 3. számú melléklet; 4. számú melléklet
a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 33. § (1) bekezdés, 36. § (2) bekezdés 82. § (2) bekezdés, 107. § (2) bekezdés és 116. §
az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 33. § (2) bekezdés 26. pont

Kulcsszavak

Adatszolgáltatás Bejelentési kötelezettség Nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858