Ugrás a menüre

Zöldség-gyümölcs forgalmazók regisztrációja iránti kérelem

Kódszám

NOVTA00015

Az ügy rövid leírása

A friss zöldség és gyümölcs forgalomba hozatala során alapanyag-tárolási, tisztítási, osztályozási, előkészítési, gyártástechnológiai, csomagolási, jelölési, tárolási és szállítási tevékenységet kizárólag regisztrált élelmiszer-vállalkozó végezhet.
A regisztráció céljából az élelmiszer-vállalkozó a tevékenység végzésének helye szerint illetékes megyei kormányhivatal növény és talajvédelmi igazgatóságához köteles bejelenteni a nevét (cégnevét), címét (székhelyét); a felelős kapcsolattartó nevét, beosztását és elérhetőségét szolgáló adatokat; továbbá az élelmiszer-vállalkozó telephelyeinek címét és az ott folytatott tevékenység jellegét, az áruforgalom és vevőkör kiterjedését és az alkalmazott minőségügyi rendszer megnevezését.

Ki jogosult az eljárásra?

A friss zöldség és gyümölcs forgalomba hozatala során alapanyag-tárolási, tisztítási, osztályozási, előkészítési, gyártástechnológiai, csomagolási, jelölési, tárolási és szállítási tevékenységet végző vállalkozók és vállalkozások

Milyen adatokat kell megadni?

Név(cégnév), cím (székhely); a felelős kapcsolattartó neve, beosztása és elérhetősége, továbbá az élelmiszer-vállalkozó telephelyeinek címe és az ott folytatott tevékenység jellege, az áruforgalom és vevőkör kiterjedése és az alkalmazott minőségügyi rendszer megnevezése.

Milyen iratok szükségesek?

Regisztrációs adatlap

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Az eljárás díj és illetékmentes

Hol intézhetem el?

A megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztálya

Ügyintézés határideje

21 nap

Jogorvoslati lehetőség

Fellebbezésre nincs lehetőség, a döntés jogsértésre való hivatkozással támadható meg a bíróságon.

Fontosabb fogalmak

Kistermelő: a kistermelői élelmiszer-termelés, előállítás és értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet hatálya alá tartozó élelmiszer vállalkozó, ha a friss zöldség-gyümölcs forgalmazása az évi 20 000 kg-ot nem haladja meg.

Vonatkozó jogszabályok

az élelmiszer-előállítás és forgalomba hozatal egyes élelmiszer higiéniai feltételeiről és az élelmiszerek hatósági ellenőrzéséről szóló 68/2007. (VII. 26.) FVM–EüM–SZMM együttes rendelet
a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági feladatainak meghatározásáról szóló 68/2015. (III. 30.) Korm. rendelet
a kistermelői élelmiszer-termelés, előállítás és értékesítés feltételeiről szóló 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet

Kulcsszavak

zöldség gyümölcs élelmiszer vállalkozó regisztráció

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858