Ugrás a menüre

Új kormányablak nyílt Ócsán

2019.03.01.

A gazdaság erősítése, a magyar kultúra megőrzése és a családok támogatása mellett a közigazgatás korszerűsítése is hozzátartozik ahhoz, hogy Magyarország Európa leginkább élhető országai közé zárkózzon fel 2030-ra.


A hatékony, gyors, polgárbarát ügyintézést lehetővé tevő kormányablakrendszer jól vizsgázik a gyakorlatban; nemzetközi összehasonlításban is a legkorszerűbbek közé tartozik - közölte Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Ócsa-1

Amíg több nyugat-európai országban gyakran órákig kell sorban állni, addig Magyarországon - több mint 300 kormányablakban, mintegy 2500 ügytípusban - átlag 8 és fél perc alatt kiállítják a szükséges okmányt - mondta.

A budapesti agglomeráció 25 kormányablakánál, a jó szervezés eredményeként, ennél is gyorsabb az ügyek intézése, átlagosan 7 és fél perc. A várakozási idő a fél órát sem éri el - mondta az államtitkár.

Ócsa-2

A közszolgáltatások korszerűsítésének következő lépése a kis- és középvállalkozókat érintő ügyek intézésének gyorsítása, az E-ügyintézés elterjesztése, valamint az adatszolgáltatás egyszerűsítése, felgyorsítása a földhivatalokban - tette hozzá az államtitkár.

Ócsa-3

Bukodi Károly, Ócsa polgármestere elmondta, hogy az új intézmény 56 millió forint ráfordítással valósult meg a város központjában, és egyszerre hat ablaknál intézhetik ügyeiket a polgárok.

 

(forrás: MTI)

 

Fotók

A gazdaság erősítése, a magyar kultúra megőrzése és a családok támogatása mellett a közigazgatás korszerűsítése is hozzátartozik ahhoz, hogy Magyarország Európa leginkább élhető országai közé zárkózzon fel 2030-ra. Fotó: Ligeti Edina