Ugrás a menüre

Figyelem!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. március 18-tól - a koronavírus terjedésének lassítása érdekében - a kormányablakokban és az okmányirodákban kizárólag előzetes időpontfoglalással történik az ügyfélfogadás. Az elkészült okmányokat kizárólag postai úton kézbesítjük. Javasoljuk az elektronikus ügyintézési lehetőségek igénybevételét.

Felhívjuk továbbá szíves figyelmüket, hogy  a kormányablakokban működő adóügyi ügyfélszolgálatokon határozatlan ideig szünetel az ügyfélfogadás. Javasoljuk a NAV online szolgáltatásainak használatát.

Új kormányablak nyílt Szegeden a Kereskedő közben

2020.01.31.

Integrált kormányzati ügyfélszolgálatot adott át dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, és B. Nagy László országgyűlési képviselő Szegeden, a Kereskedő közben.


A nyolc munkaállomással és egy fotófülkével rendelkező új kormányablak immár a 13. kormányablak Csongrád megyében. A Kereskedő közben levő ingatlanban látja el feladatát a Szegedi Járási Hivatal Közlekedési Osztálya, valamint itt kapott helyet a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont, amely mostantól egy klasszikus kormányablak ügyfélszolgálattal egészül ki. Az új kormányzati ügyfélszolgálattal jelentősen egyszerűsödnek az adminisztrációs folyamatok, hiszen a külföldről behozott használt gépjárművek esetében egy helyen intézhetők– az összeépítési és átalakítási engedélyek kiadása után – a rendszámmal való ellátáshoz, illetve a forgalmi engedély kiadásához szükséges ügyek.

Dr. György István megnyitóbeszédében hangsúlyozta: a most átadott, országosan a 305-dik kormányablak és általánosságban az országos kormányablak-rendszer a területi közigazgatás zászlóshajójának számít, hiszen ez az a találkozási pont, ahol az emberek direkt módon lépnek kapcsolatba az állammal ügyeik intézése során. A kormányablakok gyors ügyintézést támogató, „egyablakos” jellege és ügyfélközpontú kialakítása alapvető nemzetgazdasági érdek is, amely a vidék lakosságmegtartó erejére is pozitív hatással van, hiszen az emberek a lakókörnyezetükhöz közel, gyorsan és kényelmesen tudják elintézni ügyeiket.

A Szegedi Járási Hivatalban dolgozó kollégák egy átlagos héten mintegy tízezer, évente pedig közel félmillió ügyfélnek nyújtanak segítséget a kormányablakokban – hangsúlyozta dr. Juhász Tünde.

B. Nagy László országgyűlési képviselő kiemelte: a környéken élők szempontjából fontos beruházás zárult le, amely könnyebbséget, segítséget jelent majd az itt élőknek az ügyintézésben.

(Csongrád Megyei Kormányhivatal)