Ugrás a menüre

Vezető Hírek

Ősszel új kormányablakbuszt kap Veszprém megye

2021.07.30.

Várhatóan ősztől egy új, 3. generációs kormányablakbusz érkezik Veszprém megyébe, így két mobilizált ügyfélszolgálat járja majd a térség kistelepüléseit - jelentette be Domokos Péter miniszteri biztos szerdán Kapolcson, a Művészetek völgye fesztiválon.

Tovább a cikkhez

Tíz hónappal hosszabbodik a lejárt jogosítványok érvényessége

2021.07.01.

A veszélyhelyzetek alatt lejárt, illetve lejáró okmányok egységes meghosszabbítására vonatkozó szabályozás lépett életbe, azonban az uniós rendelkezések értelmében a jogosítványokra eltérő határidők vonatkoznak. Érdemes ellenőrizni az érvényességi dátumot és időben gondoskodni az okmányunk megújításáról.

Tovább a cikkhez

Július 1-jétől már az uniós oltási igazolás is elérhető az EU-n belüli utazásokhoz

2021.07.01.

Magyarország, miután elsőként vezette be a védettségi igazolványt és az oltást igazoló applikációt, július elsején bevezeti az uniós védettségi igazolást is.

Tovább a cikkhez

Személyes ügyintézés nélkül is meghosszabbíthatja lejárt jogosítványát

2021.06.01.

Ha lejárt a jogosítványa, az új okmányt – az orvosi alkalmassági vizsgálat után – személyes ügyintézés nélkül, automatikus eljárásban is megkaphatja. Ehhez egy online nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet – a részletes tudnivalókkal együtt – a megújult magyarorszag.hu oldalon talál.

Tovább a cikkhez

Mit kell tudni a védettségi igazolvány ügyintézéséről?

2021.05.27.

Összegyűjtöttük az okmány kiállításával, pótlásával, cseréjével kapcsolatos legfontosabb információkat, emellett cikkünkből az is kiderül, mit kell tenni, ha valaki nem kapta meg a kártyáját.

Tovább a cikkhez

további hírek