Ugrás a menüre

Munkavállalási engedély meghosszabbítása iránti kérelem harmadik országbeli állampolgárok esetében

Kódszám

MUNKP00085

Az ügy rövid leírása

Amennyiben a harmadik országbeli állampolgár magyarországi további foglalkoztatásának engedélyezésére a korábban kiadott munkavállalási engedély érvényességi időtartamának lejártát követően ugyanannál a foglalkoztatónál, ugyanabban a munkakörben és ugyanazon a munkavégzési helyen kerül sor akkor ez alatt a munkavállalási engedély meghosszabbítását kell érteni. Munkavállalási engedély lejártát közvetlenül követő naptári naptól kell kérni a munkavállalási engedély meghosszabbítását. A meghosszabbításra az engedélyezés szabályait kell alkalmazni, ami alapvetően azt jelenti, hogy a munkavállalási engedély meghosszabbítására az alap engedély kiadására vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. Ettől eltérően az általános (munkaerő-piaci vizsgálathoz kötött) engedélyek meghosszabbítása esetén, ha a meghosszabbítás iránti kérelmet legkésőbb az engedély lejáratát megelőzően 15 nappal korábban benyújtják a munkavállalás munkaerő-piaci vizsgálat nélkül engedélyezhető. Ez a munkavállalási engedély meghosszabbításának tipikus formája. Csak érvényes munkavállalási engedély hosszabbítható meg. A munkavállalási engedély meghosszabbítása iránti kérelemhez mellékleteket nem kell csatolni. 

Ki jogosult az eljárásra?

nem releváns

Milyen adatokat kell megadni?

foglalkoztató adatai, harmadik országbeli állampolgár adatai, ellátandó munkakör adatai, foglalkoztatás jellemzői, foglalkoztató nyilatkozatai 

Milyen iratok szükségesek?

nincs

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Az eljárás illeték, illetve igazgatási szolgáltatási díj mentes

Hol intézhetem el?

A fővárosi és megyei kormányhivatal

Ügyintézés határideje


10 nap, sommás eljárás esetén 8 nap

Jogorvoslati lehetőség

nincs lehetőség fellebbezésre, a döntéssel szemben bírósági felülvizsgálat kérhető 
nem releváns
nem releváns
nem releváns
nem releváns

Amit még érdemes tudni (GYIK)


Fontosabb fogalmakVonatkozó jogszabályok


Kulcsszavak

Munkavállalási engedély meghosszabbítása, Munkavállalási engedély, Harmadik országbeli állampolgár

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858