Ugrás a menüre

Inszeminátorok, embrióátültetők névjegyzékbe vételére irányuló kérelem

Kódszám

ELELM00017

Az ügy rövid leírása

Inszeminátori és embrió átültetési tevékenységet szolgáltatási tevékenységként az a szenély végezhet, aki szerepel az országos névjegyzékben. A névjegyzékbe való felvételt a NÉBIH-től kell kérni. Erre a TIR-ben található nyomtatvány rendelkezésre áll. A működési terület szerinti illetékes megyei Állategészségügyi hatósággal is ki kell töltetni, és aláíratni a megyére vonatkozó adatokat.

Ki jogosult az eljárásra?

magánszemély, cég
nincs lehetőség képviseletre

Milyen adatokat kell megadni?

személyi adatok: név, születési év, lakcím, személyazonosító, munkahely, működési terület és állatfaj megjelölése

Milyen iratok szükségesek?

állatorvosi oklevél, illetve inszeminátori bizonyítvány másolata , az illetékes kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság hozzájárulása

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

5000,- azaz ötezer Ft

Hol intézhetem el?

NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóság

Ügyintézés határideje

21 nap

Jogorvoslati lehetőség

fellebbezésre nincs lehetőség
A határozat bírósági felülvizsgálatát a kersetlevélben a Fővárosi Törvényszékhez címezve kell benyújtani Fővárosi törvényszék 1055 Budapest Markó utca 27
az első fokon eljáró szervnél a NÉBIH-nél
kézhezvételtől számított 30 nap
a törvényszék előtt:
- első fokon indult peres eljárásban 600 000 forint, nemperes eljárásban pedig 350 000 forint,
- fellebbezési eljárásban, peres eljárás esetén 300 000 forint, nemperes eljárásban pedig 170 000 forint,

Amit még érdemes tudni (GYIK)

Honnan tölthető le a jelentkezési űrlap? Az inszeminátori és embrióátültetési tevékenység engedélyezésére vonatkozó ürlap szigorú számadású nyomtatvány, nem tölthető le nyilvános honlapról, a NÉBIH-től kell kérni a jelentkezési lapot Ha több megyében is tevékenykedni kíván, mi az eljárás? Szolgáltatás céjából végzett tevékenység több megyére is kiterjedhet, ebben az esetben valamennyi megyétől meg kelll kérni az igazolást, erre a célra a nyomtatványon külön rovat áll rendelkezésre.

Fontosabb fogalmak

Inszeminátor, illetve petesejt-, és embriónyerés, illetve-átültetés tevékenység végzésének egyaránt a fenti feltételeknek kell megfelelni.

Vonatkozó jogszabályok

1993. évi CXLV tv az állattenyésztésről 33 §, 39/1994 (VI. 28.) FM r. a mesterséges termékenyítésről, az embrióátültetésről, az állati szaporítóanyagok előállításáról, forgalmazásáról és felhasználásáról 12 §, 22 §

Kulcsszavak

Inszeminátorra és petesejtnyerés, embriónyerés,embrióátültetés , szakmai névjegyzék

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858