Ugrás a menüre

Figyelem!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy

a kormányablakokban, okmányirodákban és valamennyi kormányhivatali ügyfélszolgálaton

- a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében -

kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni.

Vigyázzunk egymásra!

Vadászterület legkisebb kiterjedésétől való eltérés engedélyezése iránti kérelem

Kódszám

FOLDM00032

Az ügy rövid leírása

A vadászati hatóság által kijelölhető vadászterület legkisebb kiterjedése 3000 hektár. A vadászati hatóság a vadászterület határának 20. § (1) bekezdése szerinti megváltoztatására irányuló, e törvényben foglaltaknak megfelelő tartalmú kérelem előterjesztése esetén, legfeljebb 500 hektárral kisebb kiterjedésű vadászterületet is megállapíthat, amennyiben a vadászati jog szakszerű gyakorlása és hasznosítása biztosított. Az eljárás önállóan nem indítható, kizárólag a vadászterület határának megváltoztatására irányuló kérelemmel együtt.

Ki jogosult az eljárásra?

A vadászterület határának megváltoztatását kérelmező földtulajdonosi közösség által megválasztott földtulajdonosi képviselő.

Milyen adatokat kell megadni?

A megállapítandó vadászterület kiterjedése, a minimális vadászterület kiterjedéstől való eltérés mértéke, az eltérés indoklása.

Milyen iratok szükségesek?

Hiánytalanul kitöltött kérelem. Igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló dokumentum. Amennyiben az ügyfél meghatalmazottként jár el, a meghatalmazást szükséges a kérelemhez csatolni.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Igazgatási szolgáltatási díj 20.000-Ft. Az eljárási díj megfizetésének módja csekken és átutalással.

Hol intézhetem el?

Megyei Kormányhivatal

Ügyintézés határideje

21 nap

Jogorvoslati lehetőség

van lehetőség fellebbezésre
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Megyei Kormányhivatal
15 nap
6.000.-Ft.

Amit még érdemes tudni (GYIK)

Maximum hány hektár területnagysággal lehet eltérni a minimális 3000 ha vadászterület nagyságtól? Maximum 500 hektárral lehet eltérni a minimális vadászterület nagyságtól vadgazdálkodási rendeltetésű vadászterület esetén.

Fontosabb fogalmak

Vadászterület minimális kiterjedése: 3000 hektár, ettől a vadászati hatóság maximum 500 hektárral eltérhet.

Vonatkozó jogszabályok

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. LV. törvény 19. § (1) és (3) bekezdés, a fővárosi és megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szerveinek kijelöléséről szóló 328/2010. Korm. rendelet 2. §, 4. §, 13.§, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei előtt kezdeményezett eljárásokban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási díj fizetésének szabályairól szóló 63/2012. (VII. 2.) VM rendelet 4.§, 1. melléklet, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 98. §, 99. §, 102. §

Kulcsszavak

vadászterület kiterjedése, vadászterület minimális nagyság, eltérés

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858