Ugrás a menüre

Figyelem!

Kérjük ellenőrizze okmányai érvényességét és gondoskodjon időben

lejárt személyi igazolványa, jogosítványa és útlevele cseréjéről!

További részletekért kattitntson IDE!

Vadászterület legkisebb kiterjedésétől való eltérés engedélyezése iránti kérelem

Kódszám

FOLDM00032

Az ügy rövid leírása

A vadászati hatóság által kijelölhető vadászterület legkisebb kiterjedése 3000 hektár. A vadászati hatóság a vadászterület határának 20. § (1) bekezdése szerinti megváltoztatására irányuló, e törvényben foglaltaknak megfelelő tartalmú kérelem előterjesztése esetén, legfeljebb 500 hektárral kisebb kiterjedésű vadászterületet is megállapíthat, amennyiben a vadászati jog szakszerű gyakorlása és hasznosítása biztosított. Az eljárás önállóan nem indítható, kizárólag a vadászterület határának megváltoztatására irányuló kérelemmel együtt.

Ki jogosult az eljárásra?

A vadászterület határának megváltoztatását kérelmező földtulajdonosi közösség által megválasztott földtulajdonosi képviselő.

Milyen adatokat kell megadni?

A megállapítandó vadászterület kiterjedése, a minimális vadászterület kiterjedéstől való eltérés mértéke, az eltérés indoklása.

Milyen iratok szükségesek?

Hiánytalanul kitöltött kérelem. Igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló dokumentum. Amennyiben az ügyfél meghatalmazottként jár el, a meghatalmazást szükséges a kérelemhez csatolni.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Igazgatási szolgáltatási díj 20.000-Ft. Az eljárási díj megfizetésének módja csekken és átutalással.

Hol intézhetem el?

Megyei Kormányhivatal

Ügyintézés határideje

21 nap

Jogorvoslati lehetőség

van lehetőség fellebbezésre
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Megyei Kormányhivatal
15 nap
6.000.-Ft.

Amit még érdemes tudni (GYIK)

Maximum hány hektár területnagysággal lehet eltérni a minimális 3000 ha vadászterület nagyságtól? Maximum 500 hektárral lehet eltérni a minimális vadászterület nagyságtól vadgazdálkodási rendeltetésű vadászterület esetén.

Fontosabb fogalmak

Vadászterület minimális kiterjedése: 3000 hektár, ettől a vadászati hatóság maximum 500 hektárral eltérhet.

Vonatkozó jogszabályok

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. LV. törvény 19. § (1) és (3) bekezdés, a fővárosi és megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szerveinek kijelöléséről szóló 328/2010. Korm. rendelet 2. §, 4. §, 13.§, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei előtt kezdeményezett eljárásokban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási díj fizetésének szabályairól szóló 63/2012. (VII. 2.) VM rendelet 4.§, 1. melléklet, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 98. §, 99. §, 102. §

Kulcsszavak

vadászterület kiterjedése, vadászterület minimális nagyság, eltérés

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858