Ugrás a menüre

Figyelem!

Kérjük ellenőrizze okmányai érvényességét és gondoskodjon időben

lejárt személyi igazolványa, jogosítványa és útlevele cseréjéről!

További részletekért kattitntson IDE!

Vadasparkokban állományszabályozó vadászat elrendelése iránti kérelem

Kódszám

FOLDM00033

Az ügy rövid leírása

A vadászatra jogosult az általa üzemeltetett vadasparkban köteles a létesítési engedélyben meghatározott nagyságú és összetételű állományt fenntartani. A vadasparkban tartott vad állományának túlszaporodása esetén a vadászatra jogosult kérelmére a vadászati hatóság állományszabályzó vadászatot rendelhet el.

Ki jogosult az eljárásra?

A megyei vadászati hatóság által nyilvántartásba vett vadászatra jogosult

Milyen adatokat kell megadni?

Vadászterület kódszáma, vadászatra jogosult megnevezése, az állományszabályzó vadászat kérelmezésének oka. A vadaspark létesítési engedély száma

Milyen iratok szükségesek?

Hiánytalanul kitöltött kérelem. Igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló dokumentum. Amennyiben az ügyfél meghatalmazottként jár el, a meghatalmazást szükséges a kérelemhez csatolni.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Igazgatási szolgáltatási díj 10.000-Ft. Az eljárási díj megfizetésének módja csekken és átutalással.

Hol intézhetem el?

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Ügyintézés határideje

21 nap

Jogorvoslati lehetőség

bírósági felülvizsgálat

Amit még érdemes tudni (GYIK)

Milyen esetekben rendelhető el vadasparkokban államányszabályzó vadászat? A vadasparkban élő vadállomány túlszaporodása esetén rendelhető el állományszabályzó vadászat.

Fontosabb fogalmak

Vadaspark: Vadaspark a vadászterület kutatási, oktatási és bemutatási célból arra alkalmas vadászati rendeltetésű kerítéssel bekerített területe. Állományszabályzó vadászat: A létesítési engedélyben meghatározott maximális állománynagyágot meghaladó vad állományának csökkentése az előírt szintre.

Vonatkozó jogszabályok

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 33. § (1), valamint a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei előtt kezdeményezett eljárásokban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási díj fizetésének szabályairól szóló 63/2012. (VII. 2.) VM rendelet 4.§, 1. melléklet, a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény 27/E. § (1) bekezdés, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalról szóló 22/2012. (II. 29.) Korm. rendelet

Kulcsszavak

vadaspark, állományszabályzó vadászat

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858