Ugrás a menüre

Figyelem!

Kérjük ellenőrizze okmányai érvényességét és gondoskodjon időben

lejárt személyi igazolványa, jogosítványa és útlevele cseréjéről!

További részletekért kattitntson IDE!

Vadászterület részének vagy egészének kíméleti területté nyilvánítása iránti kérelem

Kódszám

FOLDM00037

Az ügy rövid leírása

A vadászati hatóság, ha a vad és élőhelyének védelme másként nem biztosítható, a vízivad fészkelési vagy vonulási területén a halastó vagy természetes víz területét, a lehalászás idejére kíméleti területté nyílváníthatja a vadászterület egy részét vagy egészét. A vadászati kíméleti területen a tilalom feloldásáig tilos vadászni. Az emberi környezet nyugalma és közbiztonsága érdekében kíméleti területté nyílváníthatja a tepelülés körülhatárolt környezetét.

Ki jogosult az eljárásra?

A megyei vadászati hatóság által nyilvántartásba vett vadászatra jogosult.

Milyen adatokat kell megadni?

Vadászterület kódszáma, vadászatra jogosult megnevezése, a kíméleti terület határleírása, kíméleti terület kijelölésének indoka.

Milyen iratok szükségesek?

Hiánytalanul kitöltött kérelem. Igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló dokumentum. Amennyiben az ügyfél meghatalmazottként jár el, a meghatalmazást szükséges a kérelemhez csatolni.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Igazgatási szolgáltatási díj 10.000-Ft. Az eljárási díj megfizetésének módja csekken és átutalással.

Hol intézhetem el?

Megyei Kormányhivatal

Ügyintézés határideje

21 nap

Jogorvoslati lehetőség

van lehetőség fellebbezés benyújtására
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Megyei Kormányhivatal
15 nap
3.000.-Ft.

Amit még érdemes tudni (GYIK)

Ki, és milyen esetben nyilvánítja kíméleti területté a vadászterület meghatározott részét? A vadászatra jogosult kérelmére a vadászati hatóság nyilvánítja kíméleti területté a vadászterület meghatározott részét.

Fontosabb fogalmak

kíméleti terület: a vadászterület vadászati hatóság által kijelölt azon része, amelyen tilos vadászni.

Vonatkozó jogszabályok

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 33. § (1), 98. § (1), 99. § (1), 102. § (1) bekezdése, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei előtt kezdeményezett eljárásokban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási díj fizetésének szabályairól szóló 63/2012. (VII .2.) VM rendelet 4.§, 1. melléklet, a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény 39. § (1) és (2) és (3) bekezdése

Kulcsszavak

kíméleti terület, vadászterület, vadászatra jogosult,

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858