Ugrás a menüre

Figyelem!

Kérjük ellenőrizze okmányai érvényességét és gondoskodjon időben

lejárt személyi igazolványa, jogosítványa és útlevele cseréjéről!

További részletekért kattitntson IDE!

Vaddisznó és róka fényszóróval történő vadászatának engedélyezése iránti kérelem

Kódszám

FOLDM00043

Az ügy rövid leírása

Vadászni a napkeltét megelőző egy óra, és a napnyugtát követő egy óra között időszakban lehet. A vadászati hatóság a vadászatra jogosult kérelmére engedélyezheti állategészségügyi és vagyonvédelmi okok alapján a róka, vadkármegelőzési célból pedig a vaddisznó fényszóró használatával történő éjszakai vadászatát.

Ki jogosult az eljárásra?

A megyei vadászati hatóságok által nyilvántartásba vett vadászatra jogosultak, vagy az általuk meghatalmazással rendelkezők.

Milyen adatokat kell megadni?

Vadászatra jogosult neve, vadászterület kódszáma, a kérelemmel érintett vadfaj megnevezése, a kérelem oka.

Milyen iratok szükségesek?

Hiánytalanul kitöltött kérelem. Igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló dokumentum. Amennyiben az ügyfél meghatalmazottként jár el, a meghatalmazást szükséges a kérelemhez csatolni.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Igazgatási szolgáltatási díj 10.000-Ft. Az eljárási díj megfizetésének módja csekken és átutalással.

Hol intézhetem el?

Megyei Kormányhivatal

Ügyintézés határideje

21 nap

Jogorvoslati lehetőség

van lehetőség fellebbezés benyújtására
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Megyei Kormányhivatal
15 nap
3.000.-Ft.

Amit még érdemes tudni (GYIK)

Milyen okból lehet a róka fegyverlámpával történő vadászatát kérelmezni? A róka fegyverlámpával történő vadászatát állategészségügyi valamint vagyonvédelmi okból lehet kérelmezni. Milyen okból lehet a vaddisznó fegyverlámpával történő vadászatát kérelmezni? Vaddisznó fegyverlámpával történő vadászatát vadkármegelőzési célból lehet kérelmezni.

Fontosabb fogalmak

Vadászterület: a vadászati hatóság által kijelölt vadászterület. Vadászatra jogosult: Adott vadászterületen a vadászati hatóság által nyilvántartásba vett vadászatra jogosult. Éjszakai vadászat: a napkeltét megelőző egy óra, és a napnyugtát követő egy óra időpontokon túli vadászata.

Vonatkozó jogszabályok

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 33. § (1), 98. § (1), 99. § (1), 102. § (1) bekezdése, a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági feladatainak meghatározásáról szóló 68/2015. (III. 30.) Korm. rendelet 2. § (1), 4. § (1), 13. § (1) bekezdése, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei előtt kezdeményezett eljárásokban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási díj fizetésének szabályairól szóló 63/2012. (VII. 2.) VM rendelet 4. §, 1. melléklet, a NATURA 2000 gyepterületek fenntartásának földhasználati szabályairól szóló 269/2007. (X. 18.) Korm rendelet 4. § (5) bekezdés

Kulcsszavak

vadászterület, vaddisznó, róka, fényszóró, éjszakai vadászat

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858