Ugrás a menüre

Figyelem!

Kérjük ellenőrizze okmányai érvényességét és gondoskodjon időben

lejárt személyi igazolványa, jogosítványa és útlevele cseréjéről!

További részletekért kattitntson IDE!

Natura 2000 gyepterületeken vadgazdálkodási létesítmények, berendezések kialakításának engedélyezése iránti kérelem

Kódszám

FOLDM00051

Az ügy rövid leírása

A vadászatra jogosult kizárólag a vadászati hatóság engedélyével alakíthat ki vadgazdálkodási létesítményt, vadgazdálkodási berendezést Natura 2000 gyepterületen. A vadgazdálkodási létsítmény elhelyezéséhez a föld használójának előztetes engedélye is szükséges.

Ki jogosult az eljárásra?

A megyei vadászati hatóságok által nyilvántartásba vett vadászatra jogosultak

Milyen adatokat kell megadni?

Vadászterület kódszáma, vadászterület megnevezése, a gyepterület helyrajzi száma, vadgazdálkodási létesítmény megnevezése, vadgazdálkodási berendezések száma, a földterület használójának hozzájárulása.

Milyen iratok szükségesek?

Hiánytalanul kitöltött kérelem. Igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazoló dokumentum. Az érintett földterület használójának hozzájárulása a berendezés elhelyezéséhez. Amennyiben az ügyfél meghatalmazottként jár el, a meghatalmazást szükséges a kérelemhez csatolni.

Milyen költségei vannak az eljárásnak?

Igazgatási szolgáltatási díj 10.000-Ft. Az eljárási díj megfizetésének módja csekken és átutalással.

Hol intézhetem el?

Megyei Kormányhivatal

Ügyintézés határideje

21 nap

Jogorvoslati lehetőség

van lehetőség fellebbezés benyújtására
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Megyei Kormányhivatal
15 nap
3.000.-Ft.

Amit még érdemes tudni (GYIK)

Minden Natura 2000 területen a vadászati hatóság engedélyezi a vadgazdálkodási berendezéseket? - Nem, a vadászati hatóság hatásköre kizárólag a Natura 2000 gyepterületek vonatkozásában van. A földtulajdonos hozzájárulása szükséges a vadgazdálkodási berendezés elhelyezéséhez? - Nem, a földterület használójának hozzájárulása szükséges a létesítmény elhelyezéséhez.

Fontosabb fogalmak

vadgazdálkodási berendezés: vadgazdálkodási és vadászati célú létesítmény, föld használója: a földhivatalok által bejegyzett földhasználó

Vonatkozó jogszabályok

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 33. § (1), 98. § (1), 99. § (1), 102. § (1) bekezdése, a fővárosi és megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szerveinek kijelöléséről szóló 68/2015. (III. 30.) Korm. rendelet 2. § (1), 4. § (1), 13. § (2), (3) bekezdése, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a megyei kormányhivatalok mezőgazdasági szakigazgatási szervei előtt kezdeményezett eljárásokban fizetendő igazgatási szolgáltatási díjak mértékéről, valamint az igazgatási szolgáltatási díj fizetésének szabályairól szóló 63/2012. (VII. 2.) VM rendelet 4. §, 1. melléklet, a NATURA 2000 gyepterületek fenntartásának földhasználati szabályairól szóló 269/2007. (X. 18.) Korm rendelet 4. § (5) bekezdés

Kulcsszavak

vadgazdálkodási berendezés, vadászterület, Natura 2000 gyepterület

Országos Telefonos Ügyfélszolgálat

Kormányablakokban, okmányirodákban történő ügyintézéshez időpontot foglalhat telefonon keresztül (ügyfélkapu nélkül is).
Felvilágosítást adunk a kormányablakokban, az okmányirodákban és a kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban intézhető ügyekkel kapcsolatban.
Pontos, naprakész információkkal segítjük Önt a személyes ügyfélszolgálatok felkeresése előtt.
Segítünk a megfelelő ügytípus megtalálásában, az ügyintézés helyszínének és időpontjának kiválasztásában, az ügyintézéshez szükséges okmányok és iratok meghatározásában.

Elérhetőségeink:

Tel: 1818

Chat: Chat indítása

Külföldről: +36 (1) 550-1858