Ugrás a menüre

Hírek

Átadták az újszászi kormányablakot

2023.01.19.

Megnyílt Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye tizenhatodik kormányablaka. Az Újszászon korábban okmányirodaként működő hivatal immár modern, megújult külsővel, kibővített ügykörökkel és hosszabb nyitvatartási idővel várja az ügyfeleket.

Tovább a cikkhez

Több mint 15 millió ügyet intéztek tavaly a kormányablakokban

2023.01.14.

Több mint 14,3 millió ügyfél kereste fel a kormányablakokat 2022-ben, akik összesen 15,7 millió ügyet intéztek el, ami megközelíti a koronavírus-járvány előtti, 2019-es év rekordot jelentő számait.

Tovább a cikkhez

Változik egyes kormányablakok nyitvatartása novembertől

2022.10.12.

A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.

Tovább a cikkhez

A gázárkedvezmény iránti kérelem is benyújtható a kormányablakbuszban

2022.10.07.

A mobilizált kormányablak ügyfélszolgálatnak köszönhetően a kistelepüléseken élők is előzetes időpontfoglalás nélkül intézhetik ügyeiket szerte az országban. A kormányablakbuszokban többek között a gázárkedvezmény kérelmét is le lehet adni.

Tovább a cikkhez

Önkiszolgáló pontok támogatják a gyors ügyintézést a kormányablakokban

2022.09.27.

Új, mesterséges intelligenciával támogatott, érintőképernyős önkiszolgáló ügyintézési pontokon is lehet már ügyet intézni a kormányablakokban. Az ún. MIA Pontokon elhelyezett eszközöket (Mesterséges Intelligencia Asszisztens) mindenki kipróbálhatja, országszerte közel 200 helyszínen.

Tovább a cikkhez

Digitális, szolgáltató közigazgatást építünk

2022.09.01.

Digitális, szolgáltató közigazgatást építünk - jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Székesfehérváron.

Tovább a cikkhez

Áramkedvezményre jogosultak az elektromos gyógyászati segédeszközt használók

2022.08.10.

A nagycsaládosok gázkedvezményéhez hasonlóan az elektromos gyógyászati segédeszközt használók (pl. mozgássérültek) áramkedvezményre jogosultak, amelyet a kormányablakban igényelhetnek.

Tovább a cikkhez

A nagycsaládosoknak a kormányhivatalhoz kell beadni a gázárkedvezmény iránti igényt

2022.08.10.

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos arra kérte a nagycsaládosokat, hogy a kormányhivatalokban igényeljék a rezsicsökkentés által számukra biztosított további gázárkedvezményt, ugyanis az nem jár automatikusan. Az igényt csak annak kell benyújtani, aki jelenleg nem részesül a támogatásban.

Tovább a cikkhez

Már a kormányablakokban is lehet kérelmezni a menedékes státuszt

2022.05.09.

Hétfőtől a kormányablakokban is benyújtható a menedékeskénti elismerés iránti kérelem, nemcsak az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál

Tovább a cikkhez

Újítsuk meg mihamarabb a lejárt okmányaink érvényességét

2022.05.02.

A kormányablakokban és okmányirodákban időpontfoglalás nélkül is fogadják az ügyfeleket. Jelenleg még érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok, de aki teheti, ne hagyja a végére azok ügyintézését és éljen a lehetőséggel.

Tovább a cikkhez


1 2 3 4 5