Ugrás a menüre

Hírek

Ősszel új kormányablakbuszt kap Veszprém megye

2021.07.30.

Várhatóan ősztől egy új, 3. generációs kormányablakbusz érkezik Veszprém megyébe, így két mobilizált ügyfélszolgálat járja majd a térség kistelepüléseit - jelentette be Domokos Péter miniszteri biztos szerdán Kapolcson, a Művészetek völgye fesztiválon.

Tovább a cikkhez

Tíz hónappal hosszabbodik a lejárt jogosítványok érvényessége

2021.07.01.

A veszélyhelyzetek alatt lejárt, illetve lejáró okmányok egységes meghosszabbítására vonatkozó szabályozás lépett életbe, azonban az uniós rendelkezések értelmében a jogosítványokra eltérő határidők vonatkoznak. Érdemes ellenőrizni az érvényességi dátumot és időben gondoskodni az okmányunk megújításáról.

Tovább a cikkhez

Július 1-jétől már az uniós oltási igazolás is elérhető az EU-n belüli utazásokhoz

2021.07.01.

Magyarország, miután elsőként vezette be a védettségi igazolványt és az oltást igazoló applikációt, július elsején bevezeti az uniós védettségi igazolást is.

Tovább a cikkhez

Személyes ügyintézés nélkül is meghosszabbíthatja lejárt jogosítványát

2021.06.01.

Ha lejárt a jogosítványa, az új okmányt – az orvosi alkalmassági vizsgálat után – személyes ügyintézés nélkül, automatikus eljárásban is megkaphatja. Ehhez egy online nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet – a részletes tudnivalókkal együtt – a megújult magyarorszag.hu oldalon talál.

Tovább a cikkhez

Mit kell tudni a védettségi igazolvány ügyintézéséről?

2021.05.27.

Összegyűjtöttük az okmány kiállításával, pótlásával, cseréjével kapcsolatos legfontosabb információkat, emellett cikkünkből az is kiderül, mit kell tenni, ha valaki nem kapta meg a kártyáját.

Tovább a cikkhez

Pünkösd után ismét intézhetjük az ügyeinket időpontfoglalás nélkül is

2021.05.17.

A kormányablakokban és okmányirodákban, valamint a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon május 25-től újra fogadják az időpontfoglalással nem rendelkező ügyfeleket is. Egyidejűleg megszűnik az Ügyfélkapu azonosítás nélküli online időpontfoglalás lehetősége. A járvány terjedésének megakadályozása érdekében továbbra is be kell tartani a szükséges óvintézkedéseket.

Tovább a cikkhez

A kormányablakokban időpontfoglalás nélkül és telefonon is kérhetnek segítséget a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban

2021.05.13.

A beoltottak és a fertőzésen igazoltan átesettek számára automatikusan kiállított igazolványt postai úton kézbesítik. Ha néhány héten belül nem érkezik meg az okmány, vagy annak pótlása, cseréje válik szükségessé, előzetes időpontfoglalás nélkül is felkereshetik a kormányablakokat és telefonon is kaphatnak tájékoztatást.

Tovább a cikkhez

Az online ügyintézés már arcképes azonosítással is lehetséges

2021.04.08.

A Belügyminisztérium legújabb fejlesztésének köszönhetően akár a telefonunk kamerájával is azonosíthatjuk magunkat a közigazgatási ügyek online intézése során.

Tovább a cikkhez

Már elektronikusan is igényelhető a védettségi igazolvány

2021.03.12.

A www.magyarorszag.hu weboldalon elektronikusan is benyújtható a védettségi igazolvány cseréje, pótlása iránti kérelem, valamint az ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány iránti kérelem.

Tovább a cikkhez

Továbbra sem szükséges a lejáró okmányok miatt kormányablakba menni

2021.03.08.

Nem befolyásolják a kormányablakok nyitvatartását a március 8-ától életbe lépő szigorítások, azonban a kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekkel keressék fel a kormányablakokat, és lehetőség szerint válasszák az elektronikus ügyintézési lehetőségeket. Az ügyfélszolgálatok az eddig megszokott előzetes időpontfoglalást követően fogadják az ügyfeleket.

Tovább a cikkhez


1 2 3 4 5