Ugrás a menüre

Hírek

Önkiszolgáló pontok támogatják a gyors ügyintézést a kormányablakokban

2022.09.27.

Új, mesterséges intelligenciával támogatott, érintőképernyős önkiszolgáló ügyintézési pontokon is lehet már ügyet intézni a kormányablakokban. Az ún. MIA Pontokon elhelyezett eszközöket (Mesterséges Intelligencia Asszisztens) mindenki kipróbálhatja, országszerte közel 200 helyszínen.

Tovább a cikkhez

Digitális, szolgáltató közigazgatást építünk

2022.09.01.

Digitális, szolgáltató közigazgatást építünk - jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Székesfehérváron.

Tovább a cikkhez

Áramkedvezményre jogosultak az elektromos gyógyászati segédeszközt használók

2022.08.10.

A nagycsaládosok gázkedvezményéhez hasonlóan az elektromos gyógyászati segédeszközt használók (pl. mozgássérültek) áramkedvezményre jogosultak, amelyet a kormányablakban igényelhetnek.

Tovább a cikkhez

A nagycsaládosoknak a kormányhivatalhoz kell beadni a gázárkedvezmény iránti igényt

2022.08.10.

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos arra kérte a nagycsaládosokat, hogy a kormányhivatalokban igényeljék a rezsicsökkentés által számukra biztosított további gázárkedvezményt, ugyanis az nem jár automatikusan. Az igényt csak annak kell benyújtani, aki jelenleg nem részesül a támogatásban.

Tovább a cikkhez

Már a kormányablakokban is lehet kérelmezni a menedékes státuszt

2022.05.09.

Hétfőtől a kormányablakokban is benyújtható a menedékeskénti elismerés iránti kérelem, nemcsak az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál

Tovább a cikkhez

Újítsuk meg mihamarabb a lejárt okmányaink érvényességét

2022.05.02.

A kormányablakokban és okmányirodákban időpontfoglalás nélkül is fogadják az ügyfeleket. Jelenleg még érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok, de aki teheti, ne hagyja a végére azok ügyintézését és éljen a lehetőséggel.

Tovább a cikkhez

Átadták Bács-Kiskun megye 19. kormányablakát

2022.03.31.

Új ügyfélszolgálat áll rendelkezésre március 31-től a Kerekegyháza, Szent István tér 4. szám alatt. Az új helyre a település kormányablakká bővített okmányirodája a Fő utca 47/A. szám alól költözött át, hogy a modern környezetben szélesebb ügyintézési körrel és hosszabb nyitvatartással várja az ügyfeleket.

Tovább a cikkhez

Országszerte ügyeletet tartanak a választás hétvégéjén a kormányablakok

2022.03.27.

Rendkívüli nyitva tartással biztosítják jövő szombaton és vasárnap a kormányablakok és okmányirodák a választáshoz kapcsolódó okmányok pótlásának ügyintézését.

Tovább a cikkhez

Az e-bejelentő szintlépés a szolgáltató állam kiépítésében

2022.03.24.

Szintlépésnek nevezte az e-bejelentő idei elindulását a szolgáltató állam kiépítésében a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a projekt hétfői budapesti zárórendezvényén, amelyen elhangzott az is, hogy az adatváltozás-kezelési szolgáltatás kiterjesztésével évente akár mintegy 140 milliárd forintos adminisztratív tehercsökkenés is elérhető.

Tovább a cikkhez

Átadták a villányi kormányablakot

2022.03.16.

Magyarországon már 6,5 millió ember lakik olyan helyen, ahol van kormányablak, a lakosság többi részét, 3,4 millió embert a kormányablakbusz-hálózat szolgálja ki – mondta Domokos Péter, a kormányablakokért felelős miniszteri biztos Villányban.

Tovább a cikkhez


1 2 3 4 5