Ugrás a menüre

Figyelem!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a kormányablakok és okmányirodák

- a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó munkarendváltozásra tekintettel -

egységesen az alábbiak szerint tartanak ügyfélfogadást:

2021. december 11. (szombat)    8-12 óráig,

2021. december 24. (péntek)   zárva,

2021. december 31. (péntek)   8-12 óráig.

(A többi munkanapon a szokásos rendben fogadják az ügyfeleket.)

 

Felhívjuk továbbá szíves figyelmüket, hogy

a kormányablakokban, okmányirodákban és valamennyi kormányhivatali ügyfélszolgálaton

- a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében -

kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni.

Vigyázzunk egymásra!

Átadták a kormányablakot Dunakeszin

2021.09.02.

Pest megyében nincs olyan járás, ahol ne lenne kormányablak, a megyében 32 működik, az új létesítmény a 307. kormányablak az országban.


Átadták a kormányablakot Dunakeszin szeptember 1-én. Az új létesítmény a 307. kormányablak az országban.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt kezdték meg a területi közigazgatás átfogó átalakítását.
"A pandémiát megelőző utolsó békeévben" közel 15 millió ember kereste fel a kormányablakokat, amelyek átlagosan 8-9 percenként fogadták az ügyfeleket - közölte György István.


Ma minden olyan okmány, ügyirat, dokumentum, amely hatósági ügyintézést igényel, leadható a kormányablakokban. Ez alól azok az ügyek kivételek, amelyek speciálisan egy-egy hatóság feladatköréhez tartoznak - tette hozzá.

Pest megyében nincs olyan járás, ahol ne lenne kormányablak, a megyében 32 működik - mondta György István, hozzáfűzve, hogy a dunakeszi kormányablak a tizenötödik olyan szolgáltatási pont, amely MÁV-állomáson van. A tervek szerint az átalakítás végén 313 kormányablak várja majd az ügyfeleket országszerte - tette hozzá.

Az államtitkár közölte: minden megyének megvan a kormányablak-busza, a koronavírus harmadik hulláma óta közel 70 településen járt a Pest megyei.
A világjárvány okozta helyzethez a területi közigazgatásnak is alkalmazkodnia kellett, és jelesre vizsgázott - mondta György István.

 

Fotó: MTI/Bruzák NoémiTuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a közigazgatásban dolgozók munkája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ország "túl tudott lenni" a koronavírus második és harmadik hullámán.

A politikus közölte, hogy a város és környéke az ország leginkább fejlődő térsége, aminek a helyi erő és a helyi lendület a titka.

Itt nincsenek öncélú fejlesztések, csak olyanok, amelyek az itt élő emberek jólétét szolgálják. A felmérések szerint ma Dunakeszi az ország egyik legélhetőbb városa - tette hozzá.

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja arra hívta fel a figyelmet, hogy a korszerű körülmények a kormányablak dolgozóit és az ügyfeleket is szolgálják.

(MTI/kormanyhivatal.hu, fotó: MTI/Bruzák Noémi)